Alles wat je moet weten!

Informatie

Festival Info

Wanneer is Winter Park Festival?
De datum voor de volgende editie van Winter Park is nog niet bekend.
Waar is Winter Park Festival?
Winter Park Festival wordt georganiseerd op Recreatiepark Aquabest, vlakbij Eindhoven.
Wat is de minimumleeftijd?
Wil je Winter Park Festival bezoeken? Dan is de 18+ de minimumleeftijd (ID kaart verplicht).
Is legitimatie verplicht?
De minimum leeftijd om Winter Park Festival te bezoeken is 18 jaar. Bij twijfel kan er aan de bezoeker gevraagd worden zich te legitimeren. Neem daarom altijd een geldig legitimatiebewijs mee zodat je geen risico loopt om het festival te missen. Je rijbewijs, paspoort en Nederlandse identiteitskaart geven je toegang tot een onvergetelijke dag.
Wat houdt zero-tolerance in?
Winter Park Festival hanteert een zero-tolerance beleid. Er wordt streng gecontroleerd op het gebruik, bezit of verhandelen van hard en/of softdrugs. Bij constatering van het bezit hiervan, ongeacht de hoeveelheid, wordt de toegang tot het festival ontzegt. Een beroep op restitutie van het ticketbedrag is in deze situatie helaas niet mogelijk.
Zijn er lockers aanwezig?
Oh jazeker. Op het terrein zijn voldoende lockers aanwezig om je spullen veilig op te bergen.
Munten
Een drankje of versnapering halen? Dat kan met munten! Deze zijn te verkrijgen bij de kassa’s op het terrein en zijn na afloop van het event niet inwisselbaar. Munten kunnen gekocht worden met PIN of cash.
Eco-systeem
First Vision werkt mee aan het realiseren van een duurzame festival omgeving. Bij aankomst ontvang je bij de entree een gratis recyclemunt. Deze munt lever je bij de bar in bij het bestellen van je eerste drankje. Vervolgens lever je bij de volgende rondjes steeds je lege bekertje in. Heb je geen recyclemunt en geen leeg bekertje meer? Dan betaal je een half muntje extra voor je drankje.
Kan ik op het terrein pinnen?
Op Winter Park Festival is geen pinautomaat aanwezig.
Kun je op Winter Park Festival oordopjes kopen?
Uiteraard. We adviseren altijd om oordopjes in te doen. Dit om te zorgen dat je ook na Winter Park Festival nog heerlijk naar muziek kan luisteren zonder ruis in je oren.
Zijn selfiesticks op Winter Park Festival toegestaan?
Helaas, pindakaas. Selfiesticks zijn ​​voor jouw veiligheid en die van andere bezoekers niet toegestaan. We raden je aan geen selfiesticks mee naar de entree te nemen, deze zullen bij de entree in beslag worden genomen.
Mag ik professioneel fotoapparatuur meenemen?
Wil je jouw Winter Park Festival ervaring op beeld vastleggen? Geen probleem! Kleine pocketcamera’s zonder verwisselbare lens zijn gewoon toegestaan. Het delen van de beelden mag natuurlijk op alle social media met de hashtag #winterparkfesitval. Professionele foto/videoapparatuur is niet toegestaan. Wil je vanuit een organisatie op professionele basis fotograferen of filmen, stuur dan een officiële persaanvraag naar info@firstvision.nl.
Mag ik deodorant mee naar binnen nemen?
Deodorant is vanwege veiligheidsredenen niet toegestaan en zal bij de entree dan ook worden ingenomen. Maar geen paniek, kleine deorollers zijn wel toegestaan en bieden een uitkomst.
Mag ik het terrein (tussentijds) verlaten?
Wanneer je het festivalterrein verlaat is het helaas niet meer mogelijk om opnieuw binnen te komen. Bij bijzondere of onverwachte (nood)situaties kan de beveiliging hier een uitzondering voor maken. Vraag dus altijd even bij een van de medewerkers na of dit het geval is. En verder adviseren we vooral om binnen te blijven.
Is Winter Park Festival toegankelijk voor mensen met een (lichamelijke) beperking?
Het terrein van Winter Park Festival is prima begaanbaar voor mindervaliden, echter blijft het natuurlijk een festivalterrein. Dit wil zeggen dat een groot deel van de activiteiten en area’s op het gras en op het strand te vinden zijn en soms wat ver uit elkaar liggen. Vrijwel alle area’s zijn te bereiken via verharde asfaltwegen en/of houten vloeren. De area’s zelf hebben voor een groot deel gras als ondergrond.
Mag ik mijn medicatie mee naar binnen nemen?
Wanneer je tijdens Winter Park Festival gebonden bent aan het innemen van medicijnen, breng dan een doktersvoorschrift of medisch paspoort mee. Geef vervolgens bij de beveiligers bij de ingang aan dat je medicatie bij je hebt. De beveiliging zal op basis van je doktersverklaring of medisch paspoort bepalen of je medicatie is toegestaan. Indien nodig kan de medicatie opgeslagen of afgekoeld worden bij de EHBO. Als de hoeveelheid medicijnen die je bij je hebt, het doktersvoorschrift overschrijdt, kan deze door de beveiliging worden ingenomen.
Mag ik roken op Winter Park Festival?
Roken is alleen toegestaan op open terrein. In overdekte area’s en onder overkappingen is roken verboden. Het is toegestaan om een E-sigaret mee het terrein op te nemen, de vloeistof zal worden gecontroleerd door de beveiliging waarna toegang zal worden verleend. Navullingen voor E-sigaretten zijn niet toegestaan.
Hoe zit het met allergieën / vegetarisch eten?
We houden rekening met bezoekers die een glutenallergie hebben en/of vegetarisch willen eten. Er zijn namelijk verschillende gerechten en andere etenswaren te verkrijgen die aan de eisen voldoen. De friet wordt gebakken in plantaardige olie en in het assortiment zitten diverse salades die zowel vegetarisch als glutenvrij te verkrijgen zijn. Voor bezoekers die vegetarisch willen eten zijn er ook verschillende pasta gerechten, sandwiches en snacks te verkrijgen.
Wat doet Winter Park Festival met gevonden voorwerpen?
Ben je tijdens Winter Park Festival waardevolle spullen verloren? Don’t panic yet! Na afloop van het festival worden de gevonden voorwerpen overgedragen aan de organisatie First Vision. Alle gevonden voorwerpen worden in de week na het festival gepubliceerd op onze Facebook pagina.
Wat moet ik doen als ik me niet lekker voel?
Winter Park Festival wordt jouw moment! Geniet van de confetti, de muziek en de drank maar let wel op jezelf en op elkaar. Wanneer je jezelf niet goed voelt, geef dit dan aan bij een vriend of vriendin. Er is een EHBO-post aanwezig op het festivalterrein.

Vragen over tickets

Ik heb tickets besteld maar nog geen tickets ontvangen, hoe kan dat?
Let op: op dit moment is de ticketverkoop voor 2024 nog niet begonnen. Na het bestellen van je ticket(s), dien je ze te personaliseren. Direct na het voltooien van de personalisatie ontvang je de tickets in je mailbox. Check altijd je spam-box! Heb je na het personaliseren niks ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@firstvision.nl
Waarom moet ik mijn tickets personaliseren?
Let op: op dit moment is de ticketverkoop voor 2024 nog niet begonnen. De overheid wil dat wij als organisator precies weten wie er op het terrein aanwezig is. Heb jij ticket(s) besteld voor je vrienden, gezellige neef of collega? Dan moet je hun persoonsgegevens koppelen aan een ticket. Pas na het personaliseren, ontvang je de tickets in je mailbox.
Ik heb tickets gewonnen, wanneer kan ik deze verwachten?
Let op: op dit moment is de ticketverkoop voor 2024 nog niet begonnen. Tickets die je hebt gewonnen tijdens een weggeefactie op een van onze officiële Winter Park Festival-kanalen: Facebook, Facebook-evenement of Instagram ontvang je uiterlijk 1 dag voor het evenement. Check altijd je spam-box!
Kan ik veilig een ticket bestellen via een derde partij?
We raden je aan om enkel tickets voor Winter Park Festival te bestellen via onze eigen kanalen. Tickets die aangekocht worden via Ticketswap, Viagogo of andere externe ticketaanbieders bieden geen garantie op geldigheid. Tevens zijn deze tickets in veel gevallen duurder dan via de officiële kanalen van Winter Park Festival.
Ik heb tickets besteld via APPIC, zijn mijn tickets geldig?
APPIC is een partner van Winter Park Festival. Wanneer je een ticket hebt gekocht via APPIC dan gelden dezelfde voorwaarden als voor alle andere tickets die via Winter Park Festival zijn gekocht.
Vragen over je ticket(s)?
Let op: op dit moment is de ticketverkoop voor 2024 nog niet begonnen. De ticketverkoop van Winter Park Festival verloopt via CM.com. Heb je vragen omtrent je ticket of de aanschaf hiervan en staat je antwoord niet op deze info pagina? Neem dan contact op met First Vision via info@firstvision.nl

Vervoer

Waar vind ik de Kiss & Ride van Winter Park Festival?
De Kiss & Ride van Winter Park Festival is te vinden naast de parkeergarage van Aquabest. Volg hiervoor de borden Kiss & Ride bij aankomst op Recreatieterrein Aquabest.
Waar kan ik parkeren?
Kom je met de auto? Volg vanaf de Terraweg te Best de borden ‘parkeren’ richting het festivalterrein. Drop je auto daar en stort je vol overgave op Winter Park Festival! Hier kun je auto parkeren. Parkeren kan met pin en cash worden betaald.
Rijden er pendelbussen vanaf het Centraal Station?
Zeker! Je bereikt Winter Park Festival vanaf Eindhoven Centraal Station gemakkelijk en snel met de pendelbus. Meer info over tickets en vertrektijden vind je op onze travel pagina.

Contact

Hoe kan ik met Winter Park Festival in contact komen?
Als je vragen hebt adviseren we altijd om de Info pagina goed door te lezen, hier hebben we de veelvoorkomende vragen namelijk al beantwoord. Heb je een andere vraag? Stuur dan een mail naar info@firstvision.nl. We helpen je graag verder zodat je maximaal voorbereid bent op een onvergetelijke Winter Park Festival ervaring!
Kan ik een persaanvraag indienen?
We willen alle fotografen en cameramannen die op Winter Park Festival professioneel beeldmateriaal willen schieten vragen om contact op te nemen met onze pr afdeling. Stuur een officiële persaanvraag naar marketing@firstvision.nl